Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sasuke Uchiha

2008.08.02

Név: Sasuke Uchiha

Hajszín: Fekete

Szemszín: Fekete

Első megjelenés:Anime 1. epizód
Manga: 3. fejezet
Szeijú:Szugijama Noriaki
Szinkronhang:Pálmai Szabolcs
Rövid életrajz:
Életkor: 12-13 I.rész
15 II.rész
Születésnap: Július 23.
Vércsoport: AB
Magasság: 1.68 cm
Súly: 63 kg
Ismert rokonok: Uchiha Fugaku (apja, elhunyt) Uchiha Mikoto (anyja, elhunyt)
Uchiha Itachi (testvér)
Információk:
Pillanatnyi rang: elveszett nindzsa
Jelenlegi hovatartozás: Ucsiha klán
Jelenlegi csapat: A kígyó (Uchiha Sasuke, Karin, Sujgetsu, Júgó)
Előző csapat: 7-es csapat (Hatake Kakashi, Uciha Sasuke, Haruno Sakura, Uzumaki Naruto)

Uchiha Sasuke a Levelek Közt Rejtőző Faluban született, a legendás Uchiha klán tagjaként. Szerette volna, ha apja és a bátyja, Uchiha Itachi felnézne rá, és elismerné, ezért Sasuke törekedett arra hogy a legobb legyen az Akadémián. Tehetséges tanítvány volt, mind iskolatársai, mint tanítói között nagy figyelmet kapott, mint az Uchiha klán egyik tagja. A lányok körülrajongták, azonban ő Haruno Sakura-ba szerelmes.ŰŰSzámtalanszor figyelte testvérét gyakorlás közben, és szeretett volna annyira jó ninja lenni, mint ő. Az edzés után Itachi a hátán vitte haza Sasukét.
áíóíóí
őáŰŰ
Uchiha Sasuke 8 éves korában, az Uchiha klán tragédiája előtt pár nappal.

De egy nap, mikor Sasuke éppen gyakorolt, hogy megnézze, mire képes, csalódottan vánszorgott haza és kifigyelte ahogy apja, Itachi és pár ANBU tag veszekszik. Itachi ugyanis nem végezte nagyon aktívan az ANBU által rá osztott munkát. Itachi nagyon dühös lett, és csak Sasuke hirtelen jött kiabálása miatt állt le, majd megígérte apjának, hogy végezni fogja munkáját, és bocsánatot kért. De mikor Fugaku belépett a házba, a háta mögött ránézett az apjára, de nem a normális Sharingannal, hanem annak valami ördögibb, különleges formájával, a Mangekyou Sharingannal. Sasuke kíváncsi lett, vajon miféle Sharingan lehet az, ezért másnap reggel meg is kérdezte az apját. Apja elmagyarázta neki, hogy van a Sharingannak egy fejlettebb, ritka fajta verziója is, amit Mangekyou Sharingannak neveznek. Sasuke látta hogy Itachi és Fugaku szóba sem állnak egymással, majd Fugaku félve attól, hogy elveszítette idősebb fia bizalmát, Sasukénak kezdte megtanítani az Uchiha klán egyik különleges Jutsu-ját, a Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu-t. Sasukénak azonban első próbálkozásra nem ment nagyon jól. Apja megjegyezte, hogy talán tévedett kisfiával kapcsolatban. Azonban Sasuke nem adta fel, és addig gyakorolta, míg egy reggelen tökéletesen meg tudta csinálni. Apja elismerte, hogy Sasuke valóban Uchiha-nak való. Sasuke ennek nagyon megörült, és a következő napon kérte Itachit, hogy tanítsa neki a shuriken Jutsu-kat.


"- Testvér, meg tudnál tanítani pár shuriken Jutsu-t?

- Ehhez miért kellek én? Kérdezd apát.

- De, apa azt mondta, te jobban csinálod. És én is így gondolom."


Itachi közel hívta magához kisöccsét, és két ujjal megütötte a homlokát, majd elment hogy küldetését teljesítse. Sasuke miután anyukájától átvette az uzsonnáját, sürgősen elfutott az Akadémiára, hogy gyakoroljon. Azonban mikor hazaért, szörnyűséges látvány fogadta őt. Az összes szolga és katona az Uchiha klán területén le volt mészárólva és vér borította a járdákat és a házak falát. Sasuke rémülten sietett haza, azonban ott látta szülei lefejezett testét, majd látta az árnyékból kilépni Itachit, és rögtön kérdőre vonta, hogy mi történt? Ekkor azonban Itachi elhőzta a Mangekyou Sharinganját, és Sasukénak megmutatta, hogyan mészárolta le egyedül a szolgákat és a katonákat, valamint azt hogy hogyan fejezte le a szüleit kardja segítségével. Sasuke sírva rogyott a földre, majd dühösen nekiugrott testvérének aki könnyedén legyőzte, majd ezután Sasuke elmenekült, de Itachi gyorsan rátalált, majd Sasuke könyörgött, hogy ne végezzen vele. Itachi úgy döntött, nem teszi meg, azzal indokolva döntését, hogy ez már elég büntetés volt Sasuke részére. Itachi elárulta neki, hogy csak akkor tudja előhozni a Mangekyou Sharinganját, ha megöli a legjobb barátját, ahogy ő is tette. Itachi ezután eltűnt a helyszínről, és Sasukéra ájultan találtak rá Konoha Gyógyító Ninjái, akik kórházba vitték Sasukét. Sasuke kiszökött onnét, majd visszatért a gyilkosság színhelyére, remélve hogy mindent csak álmodott. De nem. A tragédia valóban megtörtént. Sasuke ezt felismerve szinte teljesen megváltozott. Szíve megtelt gyűlölettel és dühvel, arrogánsabb lett mint eddig és érzelemnélkülinek mondható, hűvös és jeges. Uzumaki Narutoval való viszálykodása is ebben a korszakában kezdődött, és megígérte magának, hogy végezni fog Itachival, történjék bármi, de megbosszulja szülei és klánja halálát.

Technikái :

Kekkei Genkai:
Sharingan
Sharingan Tripla Forgó Támadás (Sofushasan no Tachi)
Taijutsu:
Táncoló Levél Árnyék (Kage Buyo)
Oroszlán Ketrec (Shishi Rendan)
Ninjutsu:
Hasonmás Jutsu (Kawarimi no Jutsu)
Transzformáció (Henge)
Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu (Katon: Gokakyu no Jutsu)
Tűz Stílus: Főnix Virág Jutsu (Katon: Hosenka no Jutsu)
Tűz Stílus: Sárkánytűz Jutsu (Ryuka no Jutsu)
Chidori (Chidori – Ezer Madár)
Habataku Chidori
Chidori Nagashi
Árnyék Shuriken Jutsu (Kage Shuriken no Jutsu)
Orochimaru:
A Mennyek Átok Jele

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sasuke.

(Zsuzsíí, 2009.08.24 21:53)

Nézzétek meg tényleg létezik meg nézzétek meg Sakura-t,Naruto-t,Hinata-t meg a többieket is :)
Amugy Sasuke tényleg nagyon jól néz ki <3

sa-suke14@winowslive.com

(Mónnika, 2009.04.30 13:04)

szegénykével menyi baj történt rráadásul ilyen fitalon ,senkkisem gondoskodot rolla, de én szivesen gondoskodnék rola mert nagyon szeretem(XD)

sakura

(yoru, 2009.03.22 09:05)

de sasuke igazipasi!!!!!!!nézd meg a youtobe sasuke cosplay!!!!!!!!!!!

konoha

(naruto, 2009.01.16 10:11)

én nem szeretem a sasusakut csak a sasunarut

sasuke

(orbán anna, 2008.12.20 19:20)

sasuke nagyon király kár,hogy nem igazi pasi.jól néz ki!!!!!!! kurva jó!!!